View Single Post
Eski 16-06-2015, 16:25   #33
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
İstanbul ıspanağı (Golden Silk Orach Mountain Spinach)
Kayganası


Sıcaklar arttıkça iyice kartlayıp tohuma durmadan dibinden kesildi
daha önce iri yaprakları toplanıp sarması yapılmıştı,
geriye kalan ufak yaprakları ile kayganası yapılmak üzere toplanıp
hazırlıklara başladık.

Name:  DSCF7281.jpg
Views: 1065
Size:  54.4 KB


Malzemeler:
Yapraklar temizlenip iyice yıkandıktan sonra doğranıp derin bir cam kabın
içine alındı.

3 yumurta,
10 tepeleme ç. kaçığı un,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
yarım çay kaşığı kara biber
1 kahve fincanı sıvı yağı (z.yağı da olabilir)
1 çay bardağı süt (fotoğrafta sütü unutmuşum sonradan ilave ettim)
yarım paket hamur kabartma tozu
1 adet iri kuru soğan ince ince doğranmış ve tuzla iyice ovuşturuldu.

Name:  DSCF7283.jpg
Views: 1086
Size:  54.6 KB


Yukarıdaki bütün malzemeleri doğradığımız yaprakların üzerine ilave
ettikten sonra hepsini iyice kaşıkla karıştırıldı,
Name:  DSCF7285.jpg
Views: 1126
Size:  47.5 KB


Isıtılmış kapaklı teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağı koyuldu ve elde ettiğimiz
karışımı tavaya hepsini aktardık ve üzerini düzleyip kapağı kapalı
kısık ateşte altı kızarana kadar pişirdik, sonra alt üst edildi ve
kapağı kapandı kısık ateşte kızarıncaya kadar pişti.
Name:  DSCF7286.jpg
Views: 1084
Size:  52.0 KB



Buyurun hep beraber 5 çayına yetişti
hemen tadına bakıldı, pek lezzetli olmuş, umarım beğenirsiniz.
Name:  DSCF7288.jpg
Views: 1051
Size:  43.7 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön