View Single Post
Eski 16-06-2015, 11:55   #152
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@Muda benim kekiklerde aynen sizinki gibi; şu sıralar sanıyorum çiçeklenmeleri başlayacaktır. Üstlerinden maydanoz gibi kessek yayılmaları hızlanmaz mı, üstelik kurutup evde de kullanabiliriz.
Sn. TCM;

Benim de aslında kekikleri kesmem lazım. Ancak o görüntüleri çok hoşuma gittiği için hiç dokunmuyorum. Limon kokulu kekiklerim çiçek açmaya başladılar. Şimdi tam olarak kesilme zamanı. Muhtemelen bir kısmını en azından kesebilirim. Diğerlerini tohum yapması için bırakacağım.

Limon kokulu kekik fidelerini ben küçük halde almıştım. Damlama sulamanın aralarına atınca sebzelerle beraber onlar da sulandı. Çevresinde ot da olmayınca çok güzel geliştiler. Siz de aynı şekilde yapabilirsiniz. Çevresinde ot olmayınca her taraf sulanmayınca çıkan ot miktarı da az oluyor.

Yabani olarak kendiliğinden çıkan yayılıcı kekikler çok fazla boylanmıyor. Bir tanesi gelip geçtiğim yol üzerinde bir kısım kayaların arasında. Her geçtikçe kekik kokusu alıyorum. Kekikler çok fazla boylanamadıkları için başka bitkilerin zor yaşadığı yerlerde hayatlarını sürdürüyorlar. Ben de buldukça farklı çeşitleri eklemeye çalışıyorum.

Bilya kekiklerim bu yıl çok daha güzel gelişmeye başladılar. Gelecek yıl her kekikten istediğim kadar

Öğrencilik yıllarımda Ankara'da Hamamboğazı denilen yere ava gitmiştik. Orada 30 cm civarında sonbaharda çiçek açan kekikler görmüştüm. Yoğun kokulu ve doğal olarak yetişiyorlardı. Keşke onlardan da bahçeye dikebilsek. Farklı zamanlarda açan kekik vs. kokulu bitkilerin olduğu yerden elde edilecek bal herhalde çok güzel olur.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön