Asma yaprağı
Yetiştirmiş olduğum Sarmalık yaprak asmasının ilk yapraklarını 2-3 gün
önce topadım buzdolabında sarılmayı bekliyorlardı.
Nihayet dün onlara sıra gelebildi ve bütün günüm sarma sarmakla geçti.
Meyve vermeyen sadece yaprak için yetiştirdiğim asmam.
Yıkandılar, kaynar suda haşlandılar ve zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Yapraklarım incecik kağıt gibi ve çok büyükler, boy boy sarıldılar
en küçüğü 5 cm. en büyüğü 12-15 cm. uzunlukta, şimdi bana güldüğünüzü
hisseder gibi oldum böyle uzun sarma mı olur diye
Yapraklar bölünse küçük küçük sarılsa olurdu, fakat uzun uzun sarmak
benim en büyük zevklerimdendir.
Çatal falan kullanmanıza gerek yok, elinize alırsınız kraker gibi ısıra ısıra
bir yudum çay da varsa yeter
Yeşil olanlar İstanbul Ispanağına sarıldılar, kendi başlığında detaylı
fotoğraflar yükledim.
Hepsini kavanozlara dizip, yarıya kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz
koyup sıkıca kapattıktan sonra kavanozlar kaynatıldı.
Elimin altında hazır bulundurmak çok işime yarıyor, gelen misafirler olsun
çocuklar gelince açıyorum, yeni sarılmış gibi tazeliğini koruyor.
