View Single Post
Eski 06-06-2015, 13:39   #2164
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Asma yaprağı


Yetiştirmiş olduğum Sarmalık yaprak asmasının ilk yapraklarını 2-3 gün
önce topadım buzdolabında sarılmayı bekliyorlardı.
Nihayet dün onlara sıra gelebildi ve bütün günüm sarma sarmakla geçti.


Meyve vermeyen sadece yaprak için yetiştirdiğim asmam.
Name:  DSCF7255.jpg
Views: 578
Size:  50.4 KB


Yıkandılar, kaynar suda haşlandılar ve zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Name:  DSCF7245.jpg
Views: 579
Size:  46.5 KB


Yapraklarım incecik kağıt gibi ve çok büyükler, boy boy sarıldılar
en küçüğü 5 cm. en büyüğü 12-15 cm. uzunlukta, şimdi bana güldüğünüzü
hisseder gibi oldum böyle uzun sarma mı olur diye

Yapraklar bölünse küçük küçük sarılsa olurdu, fakat uzun uzun sarmak
benim en büyük zevklerimdendir.
Çatal falan kullanmanıza gerek yok, elinize alırsınız kraker gibi ısıra ısıra
bir yudum çay da varsa yeter
Name:  DSCF7250.jpg
Views: 575
Size:  57.1 KB


Yeşil olanlar İstanbul Ispanağına sarıldılar, kendi başlığında detaylı
fotoğraflar yükledim.
Name:  DSCF7249.jpg
Views: 546
Size:  48.5 KB


Hepsini kavanozlara dizip, yarıya kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz
koyup sıkıca kapattıktan sonra kavanozlar kaynatıldı.
Elimin altında hazır bulundurmak çok işime yarıyor, gelen misafirler olsun
çocuklar gelince açıyorum, yeni sarılmış gibi tazeliğini koruyor.
Name:  DSCF7252.jpg
Views: 577
Size:  50.7 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön