Golden Silk Orach-Mountain spinach (İstanbul ıspanağı)
3-4 kök kendi kendine bahçenin muhtelif yerlerinde çıkmışlar,
kimisi çiçeklerin arasında orada burada, büyüdüler ve geliştiler.
Yaprakları oldukça iri ve düzgün.
İlk yapraklar toplandı,
Yıkandılar ve kaynar suda çok hafif haşlandılar.
Bildiğimiz normal zeytinyağlı iç hazırlanıp sarıldılar
Bunlarla birlikte asma yaprakları da toplanıp sarıldı ve hepsini kavanozlara
dizip yarısına kadar su, 2-3 kaşık zeytinyağı biraz tuz kapakları kapandı
sterilize edildiler, 2 kavanoz ıspanak, 3 kavanoz da asma yaprağı 5 kavanozum oldu.
Elimin altında hazırda olması çok işime yarıyor, misafirim gelsin hemen açılır ve ikram edilir, tazeliğini olduğu gibi koruyor.