View Single Post
Eski 06-06-2015, 11:01   #3
mimARif
Ağaçsever
 
mimARif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nelineli Mesajı Göster
Merhaba,

Aloe Vera'mın yavrularını ayırmak için masaya almamla gövdesinin çürüdüğünü gördüm. Büyük bir hayal kırıklığı oldu ve çok da hazırlıksız yakalandım.Bütün yapraklar elimde kaldı. Üzerinde siyah siyah sıvı vardı.

Sanırım toprak yeteri kadar süzek değildi ve yaprakları spreylenmeyi sever diye okumuştum. Hem sıcaklar gecikti hem de eve çok alışkın değilim, umduğum kadar çok güneş görmedi.

Fotoğrafları ekliyorum. Şimdi amacım yavruları sorunsuz büyütebilmek. Henüz onları ekmedim. yaklaşık 2 saattir açıktalar.

Bu yavruların sorunsuz tutması için ne tavsiye edersiniz? Çürük ana kökü atmanın dışında bir şey yapmam gerekir mi? Zaten yeni toprak aldım. Fungal bir enfeksiyon olmuş olabilir mi? Diğer bitkilere bulaşır mı? Bu siyah sıvı neye işaret eder? İngilizce bazı siteler mantara karşı ilaç kullanın diyor. Gerekli midir? (...ve aklınıza gelen her türlü soru)

Bu noktada sorular için geç kalmış olabilirim. Ama yeni yeni sukulent ve kaktüse merak saldım. Mümkün olduğunca çok detay öğrenmeyi isterim. (uzayan Rauschii kaktüsüm zaten beni üzmüştü bu da tuzu-biberi oldu)

Deneyim ve bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
merhaba neli neli,
aloe vera ve tüm sukulent bitkiler topraktaki kil miktarı ve buna bağlı olarak su fazalaığından olumsuz etkilevir. bitkin için üzüldüm, yavruları ekecegin toprağa 1/5 oranda kum karıştır ve torf kullanacaksan az kullan.sulama yaparken mutlaka hunisinden sula. aman dikkat ekerken çok gömmehuni dışarıda kalsın.(huni: yaprakların oluşturduğu merkezi çukur). sulamayı en erken haftada 1 kere daha büyük olunca 1-2 kere yap. kış aylarında ayda bir az su yeterli olur.
umarım yavrularda başarılı olursunuz, kolay gelsin.

mimARif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön