View Single Post
Eski 02-06-2015, 16:29   #1
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Enginarlı iç bakla

Dün pazarda iç baklayı görünce dayanamadım. Yeni ayıklanmıştı. Dün gece bu akşam yenmek üzere pişirdim. Tarifini bildiğim kadarıyla yazayım.

Ayıklanmış baklaları yıkayıp, üzerlerine bıçakla birer çizik attım, böylece daha kolay pişiyor.
Baklaları çizmeden önce düdüklü tencereye kararınca zeytinyağı koyup, iki orta boy soğan doğradım. Onlar kavrulunca üzerine baklaları ve her bir parçası sekize bölünmüş iki enginar ekledim.

Name:  bk.jpg
Views: 135
Size:  60.5 KB
Bolca dereotu ve tuz ekleyip, yeterince su ilavesiyle kapağını kapatıp, 20 dakika pişirdim.
soğuyunca saklama kabına aldım.

Name:  bk1.jpg
Views: 147
Size:  69.7 KB

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön