View Single Post
Eski 02-06-2015, 12:11   #9
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. ser.duman, dediğim gibi daha önce erguvan çimlendirmedim ama buradan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz sanıyorum, bir inceleyin isterseniz.

Yine diğer konuya gelirsek, bonsaiye hepimiz sıfırdan başladık, yalnız sıfırdan başlamak illa ki tohumla başlamak değildir. Günümüzde bazı dünya çapında tanınmış bonsai ustalarının tek bir tane bile tohumdan başladıkları çalışmaları yoktur. Tohumdan bonsaiye başlıyorsanız o çalışmaya "bonsai" denebilmesi için dediğim gibi 20 ve üzeri yılı göze alıyor olmanız gerekir. Japonya'da tohumdan yetiştirilmiş harika bonsailer mevcuttur, bunları araştırırsanız eğer, tohumları eken kişinin ağacın şu anki sahibinin dedesi, hatta büyük dedesi olduğunu görürsünüz.

Bunlar lütfen sizi tohumdan soğutmaya çalıştığım şeklinde algılanmasın, kaldı ki ben de sekiz ayrı tür ağacı tohumdan ve bonsai amacıyla yetiştirmekteyim. Ancak biliyorum ki bu ağaçlar benim yaşlılığımda, daha çok da ağacın benden sonraki yeni nesil sahipleri ellerinde bonsai olacaklar. O tohumlar dışında yaşları 4 ile 40 arasında değişen 60'ın üzerinde gelişmiş ağaçla hobimi sürdürüyorum. Bu uyarımdaki amacım, bonsai hobisinde zaten sıcak tutulması zor olan ilginin bir de tohum yetiştirmek gibi ekstra sabır gerektiren bir yol seçilerek söndürülmemesi.

İyi çalışmalar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön