View Single Post
Eski 30-05-2015, 20:51   #5
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Olur tabii. Benim hazirladigim calisma, bir akademik calisma degil (zaten konu benim uzmanlik alanima girmiyor); populer bir kaynak niteligi tasiyor. Arsiv calismasi dedim ama kapsamli bir arsiv taramasi yapacagim demek istemiyorum. Calismanin kendisi arsive bir katki sunacak.

Belli bir noktaya kadar getirip orda durmam gerekecek cunku cesitlilik cok. Kaba tabirle domates konusunda Turkiye'nin kabasini alacak bir calisma olmasini diliyorum ama bazi konularda referans noktasi da olursa iyi olur. Simdi sizin yukarda adini verdiginiz Heybetli de Bartin Pembesi de Corum Kirmizisi da, bu uc ceside benim verdigim isimler. Bunun disinda kategoriler var; ornegin yayla domatesi. Bircok yorede yayla domatesi var. Desti domates de yine benzer sekilde bir kategori. Bunlardan ziyade Kayseri'nin Karahidir domatesi de Ankara'nin Ayas domatesi cok somut ornekler. Bunlar daha cok isime yarar. Bunun yaninda, ornegin Sivas'tan bir tohumu yetistirip domatesin tadini/kalitesini objektif/subjektif kriterlere gore begenmediysem, bitki ozellikleri one cikmadiysa bunu eleyecegim. Yuzlerce cesitten eleyerek ilerlemem gerekiyor.

Bir de yore olarak tespit edip tohumuna ulasamadiklarim var; onlari da zaman icinde temin edebilirsem iyi olacak. Onumuzdeki donemde sartlarimizin ne olacagina gore de calismanin akibeti belli olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi guppy Mesajı Göster
Peki bu başlık altında bildiklerimizi eklesek ve listeye eklesek sizin çalışmanıza da faydası olabilir mi?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön