View Single Post
Eski 29-05-2015, 00:24   #1487
GothiCat
Ağaç Dostu
 
GothiCat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 133
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Israrla aynı şeyi söylemeye devam ediyorsunuz. Fazla bilgi göz çıkarmaz elbet ama aynı bilgi ve deneyimleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp her soru sorana da ortaya sürmek de çok anlamlı olmayacaktır. Bahsettiğiniz bilgi veya deneyim yeni ise amenna.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. Diğer forumları bilmem ama bu forumda gerek bilgiler gerekse deneyimler tamamıyla gönüllülük esasına göre paylaşılmaktadır. Hiç kimse herhangi bir bilgi vermeye, bir deneyimini paylaşmaya, sorulan soruları cevaplamaya mecbur değildir. Emin olun ki tohumdan deneyimi olan bir üyemiz sorunuzu görmüş olsa mutlaka yanıtlardı.

Hatta bu gönüllülük işi o derece ilerlemiştir ki ücretsiz tohum veya fide paylaşımlarını bu çapta başkaca forumlarda bulamazsınız. Siz veya herhangi bir üyemiz aklına takılan bir soruyu gereken ve doğru başlıkta sorar. Soru cevabını bilen kişi veya kişiler bu soruya cevap verip vermemekte serbesttirler. Aynı soruları farklı yerlerde veya defalarca aynı yerde soruyor olmak size ne bir öncelik tanır ne de diğer üyelere cevaplamak gibi bir zorunluluk getirir.
Bu konuya topu topu iki kere soru sormuşken neymiş o ısrarla konuştuğum aynı şey çok merak ettim? Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı cevapları vermekten bunalmış olabilirsiniz,doğaldır çünkü 50 sayfa olmuş.Gelgelelim site kurallarını ve site dokusunu gayet iyi biliyorum,serzenişim de bundandır.Ayrıca benim de kimsenin ceremesini çekmek gibi bir yükümlülüğüm yok.Ben bir soru sordum cevap alamadım,net bir bilgi geçmiş sayfalarda da bulamadım ve diğer sitelerdeki bilgilerle de çeliştiği için emin olmak adına yineledim.Siz çelikten yetiştirmiş olabilirsiniz,cevabı bilmiyor olabilirsiniz ama tohumdan yetiştiren birisi **** yemişi diken birisi muhakkak vardır diye düşünmüştüm.Ayrıca sizin de dediğiniz gibi kimseye cevap vermek zorunda da değilsiniz.Olabilir,siz sıkılmışsınızdır,o zaman kabalaşmak yahut kişileri siteden soğutmak yerine elbette susma hakkınızı kullanabilirsiniz.Mutlaka yardım etmek isteyen başka bir arkadaşımız çıkacaktır."Aynı soruları farklı yerlerde veya defalarca aynı yerde soruyor olmak size ne bir öncelik tanır ne de diğer üyelere cevaplamak gibi bir zorunluluk getirir." demişsiniz,bu da neden sorumu yalnızca bu konu başlığında sorduğumun nedenidir.Beni başka bir üye ile mi karıştırıyorsunuz bilemiyorum ama yapmadığım yanlışlar ile suçlanmaktan nefret ederim (herkes gibi).Polemik olmaması ve sizin uzatma merakınızı tatmin etmemek adına konu takibini bırakıyorum.Böylece bilgi alacak ve bilgi verecek arkadaşları da engellememiş oluruz. Bu saçma konuşma için de diğer arkadaşlardan özür dilerim,kolay gelsin.

GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön