View Single Post
Eski 26-05-2015, 15:41   #4
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Tarifinizi bugün denedim Özlem Hanım, fotoğraf eklerseniz mutlu olurum yazmışsınız, ben de sizin için fotoğrafladım

Kuru meyve olarak siyah çekirdeksiz kuru üzüm ve incir, kuru yemiş olarak ceviz ve fındık kullandım. Keçi boynuzu unumuz yoktu normal un kullandım. Tereyağını azıcık fazla kaçırmışım

Bizim köyde herle denen böyle un, pekmez, tereyağıyla yapılan basit bir helvaya benzettim tadını. Kış günleri çok güzel gider.

Çocuklar kurabiyenin tadını beğendiler. Eve abur cubur sokmadığım için ara öğünlerde bu tarz şeyler hazırlayıp ellerine tutuşturuyorum çok iyi oluyor. Yalnız çeşit sıkıntısı çekiyorum bazen sıkılıp başka şey istiyorlar öyle kalıyorum laf da anlamıyorlar, başlıyorlar bağırmaya Evlenmeden önce bir elmayla akşama kadar idare edebilecek kadar iştahsız olduğum için yemek öğrenme işlerine pek eğilmedim, okul vs. olunca annem de yeteri kadar ilgilenemedi benimle. Hamileyken yedi ay boyunca her şeye aş eren bir balinaya dönüşünce mecburen internetin karşısına geçip tarifleri kurcalamaya başladım. Artık yabana atılmayacak kadar iyi yemek yapabilen bir anneyim diyebilirim. Neyse... İşte fotoğraflar...
Name:  IMG_0780.jpg
Views: 2651
Size:  48.8 KBName:  IMG_0796.jpg
Views: 2743
Size:  60.0 KB

En son ve en güzel aşama. Bir türlü sabit durmadıkları için fotoğrafları bir tuhaf oldu
Name:  IMG_0804.jpg
Views: 2632
Size:  50.6 KBName:  IMG_0808.jpg
Views: 2620
Size:  57.6 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön