View Single Post
Eski 26-05-2015, 09:25   #496
geopratik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 26
***

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arkeo Mesajı Göster
Ben hazine arazisi kiralama yolunu seçtim, terkedilmiş bir mıcır ocağı buldum ve ilk dilekçemi kasım 2014te yazdım. ardından sayısız dilekçe ve görüş yazısından sonra ancak geçen hafta arazinin bulunduğu ilçenin kaymakamı imzalama zahmetinde bulundu da afyon il milli emlaka dosyayı getirtebildim. daha bu dosya ankara orman bakanlığına gidip oradan başbakanlığa havale edildikten sonra onay yazısı alınıp tekrar orman bakanlığına getirilip ihale açılacak. arazi ne zaman askıya çıkacak merakla bekliyorum. tabii bir de ihaleyi kazanmak için uğraşacağız. bu kadar emek, para ve zaman harcadığınız yere ihale günü türkiyenin dört bir yanından insanların geldiğini görürseniz haliyle sinirlenirsiniz, ki öyle de oluyor tecrübe ettim bunu.

bu ülkenin en büyük sorunu bürokrasi ve kamu kurumlarının keyfiyeti. devlet arazilerinde özel ağaçlandırma işine girmek isteyenlerin 2 yıl sürecek bürokrasi işlerini göze alması gerekiyor, sabırsızsanız kiralama işini düşünmeyin.
Allah kolaylık versin. fakat artık milli emlağında yönetmeliği değiştiğini iyi biliyorsunuzdur. artık milli emlakta arazilerini orman genel müdürlüğü gibi kura / açık arttırmalı yapmaya başlamıştır.
Sizin bulmuş arazide zaten ihale usulu ile satışa çıkacaktır. İnşallah size kalırda emeğinizin karşılığını alırsınız.
Fakat yeni yönetmeliğe görede sizin demiş olduğunuz 2 yıl bürokrasiyi şahıslar değiller devlet takip ediyor. Genelde çıkan arazilerin diğer kurumlardan görüşleri tam oluyor. Sadece başbakanlığa gidiyor

geopratik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön