View Single Post
Eski 25-05-2015, 19:44   #1
antep90
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-01-2014
Şehir: izmir
Mesajlar: 5
Topraksız çilek Sera İçin Planlarım

Henüz Topraksız tarım için yolun başındayım forumu bayadır okuyorum biraz fikir sahibi oldum, iyice kafama yattı.100 m2 1.5 m yükseklikte galvaniz sera için biriyle anlaştım bi kaçgüne alacağım ***.gaziantepte yapmayı düşünüyorum olduğum yer gündüz 30-40c arası gece ise 10-20c arası genelde.şimdi bazı sorularım var

1. Seranın boyu biraz kısa altını 4 briket ile yükseltmeyi ve seranın ayaklarını oturtmayı düşünüyorum herhangi bir sıkıntı olur mu ? Tahmini 2.5m ye yükselmiş olacak.

2.Raflı sistemde çilek yetiştirmeyi düşünüyorum.Bu dönemde tüp şetil alıp diksem randıman alabilir miyim? **** yeni fide ekilebilir mi temmuzu beklemeli miyim?

3.Yetiştirmek için kokopit mi,perlit mi, başka bir malzeme mi yoksa sadece hidrofonik sadece suyu mu tercih etmeliyim?

Su sıkıntım yok köyde olduğum için arsa müsait.damlama sistemi vs herşeyim mevcut.Ayrıca köyde meyvecilik üzerine uğraşıyorum.

Balkonda bi topraksız deneme yapayım dedim ama sağlıklı olmadı farkındayım 4 gün oldu eriyikte veremedim ama çilekler hala sağlıklı duruyor.ondan ümidi kestim biraz da sera yapacağım için.sera yapacağım alan ve balkondan manzara.Resimde görünen düz alana kurmayı planlyorum eğer başarılı olursam 1000 m2 alana yapmak istiyorum.Daha çok resim yüklemek istiyorum ama telefonun netinden ancak bu kadar oluyor.

Eklenen Resimler
 
antep90 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön