View Single Post
Eski 22-05-2015, 00:07   #128
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ben zaten kedileri çok seviyorum Özlem'cim.. Bakarım, hiç sorun değil Bahçemizdeki kedilerimizde bir bir kayboldu zaten.. Eve almasamda bahçede idare ederim ben onu, bana ve bahçeye alışana kadar binada dursun diycem ama patlayacak sıkıntıdan bu Kedicik, bahçeye bıraksam durmaz gider Bakalım ne yapacağız.
Aklıma tek çözüm geliyor. Sahipleneceksiniz . Sürekli ağlaması çok doğal. Bir bebeğin annesinin kokusundan uzakta durduğu zaman nasıl ağlayacağını düşünürsek, kedilerde farklı değil. Anne kokusunu arıyor. Ona biraz yakınlık gösterip, bir kere kucağınızda uyutun bakın ne oluyor? Annesinin yerine hemen sizi koyar. Tabi ondan sonrası çok zor (en azından benim için). Kedi yetişkin olup ayrılmak istese bile, siz ondan ayrılmak istemiyorsunuz.

Bir de Hayvanları çok seviyorum lafı var. Sizi tenzih ederek söylüyorum. Bu cümleyi kurup sonrasında " ama" ile devam eden o kadar çok insan gördüm ki. "Kedileri seviyorum ama kıl döküyor.", "kedileri seviyorum ama koltukları tırmalıyor" bu tip cümleleri çoğaltmak mümkün. Aristonun bir sözü var "bir cümlenin ortasında ama varsa, ama'dan önce söylenenler yalandır". Sevgi demek fedakarlık demektir. Sevdiğinizi söylediğiniz bir canlı için kendi hayatınızdan fedakarlık edemiyorsanız, sevgi sandığınız şey, belki merhamet belki hoşlanmadır. Asla sevgi değildir.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön