View Single Post
Eski 21-05-2015, 11:11   #11
ismqilctn
Ağaçsever
 
ismqilctn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 32




2 domates fidem var. İkisi de aynı tür. Fide olarak diktim ve toprak olarak torf+gübre kullandım. Güneşi pek göremiyorlar açıkçası ama balkon ortamında gündüz devamlı ışık alıyorlar. Arada çapalamak adına toprak üstünü karıştırıp fide boğazını dolduruyorum. Sulamasını işin açıkçası 5 günde bir yapıyorum neredeyse. Toprak nemine bakıyorum hep nemli gibi, artık çok su tüketmiyor mu, yoksa çok güneş almadığı için suya ihtiyaç mı duymuyor anlamadım. Net ortamında okuduğum bazı bilgilere göre fide iken çok ihtiyaçları olmazmış, sonraında büyüdükçe daha sık su isterlermiş. Domateslerimin durumu iyi gibi görünüyor, o yüzden çok tedirgin değilim açıkçası.



Sıra geldi beni en çok üzen duruma. Salatalığıma ne yaptıysam kendini bir türlü göstermedi. Domates için kullandığım ve yaptıkları mı aynen uygulamadım. Ama nedense bir türlü kendini toplayamadı salatalık fidem. Bu durum beni çok üzüyor. Ekim yapalı 3 haftayı geçecek ama toparlamadı. Geçen gün toprağından çıkarttım ve toprağın çok balçık şeklinde olduğunu gördüm. sanki toprak suyu hiç emmemiş. Kuru torf ile karıştırarak tekrar diktim saksısına. Bir ara günde 3-4 saat güneş alan yerdeydi ve güneşi aldığı zamanlar boynunu çok büküyor diye güneş almayan yere koymuştum. Sizce ne yapmalıyım da kurtarmalıyım salatalığı mı? İnsan üzülüyor gördükçe.


Sebzelerim bu kadar. Yaptığım işlemleri de ayrı ayrı yazdım. Yaptığım yanlışlar varsa bilgi verirseniz ayrıca sevinirim. Ayrıca daha yeni genel kullanım vitamin aldım sebzelerim için. Henüz kullanmadım, ilk sulamam da vericem vitamini kısmetse hepsine. Şimdilik bu kadar, birazdan çiçeklerimin fotoğraflarını da paylaşırım

ismqilctn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön