Sebzelerim ve Çileğim
4 farklı tür olduğunu düşündüğüm biber diktim. Mesafeleri biraz yakın gibi, aslında 3 tane dikecektim ama elime 4 farklı fide gelince dikmek istedim. Toprak nemini kontrol ederek 3-4 günde bir suluyorum. Toprak için torf+gübre kullandığım için torf genelde nemli tutuyor. Arada bir toprak hafif karıştırarak çapalama işlemi yapıyorum (biber boğazlarını hafif dolduruyorum).
Balkonumun nadidesi çileğim. Fide olarak aldım ve şuanlık durumu iyi gibi. İlk çıkan çileğini kopardım ki iyi meyve versin diye. toprak üstünü de taşlarla kapattım ki çıkacak olan çilekler toprakla temas ederek çürümesin diye. Gene torf+gübre kullandım toprak için.
Uzun saksım da çilekten kalan kısma nane diktim. Çilek ile arasındaki toprağı ayırmak için ayrıca tahta kullandım. Nanenin kökünün çok yayılıcı olduğunu öğrendim ve çileğe zarar vermesin istedim. Naneleri mi tohumdan ektim, ekeli 2 hafta oluyor. Şuan 3-4 tane fidelenme durumu var gibi. Toprak için gene torf+gübre kullandım. toprak nemine göre 3-4 günde bir suluyorum yağmurlama şeklinde.