View Single Post
Eski 21-05-2015, 01:51   #16
GothiCat
Ağaç Dostu
 
GothiCat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 133
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olphın Mesajı Göster
20 gün önce mahallenin çocuklari bir kedi bulmuşlardı daha 1 haftalıktı. Bende bir şey olur diye korkup eve aldım. Anneşi gelir diye bekledim ama gelmedi. Neyse o günden beri bende. Ailem pek istemedikleri için bakimına bütce vermiyorlar veterinere götüremedim ama interneten bakimiyla ilgili bilgiler aldim. Tuvaletini kendi başınada yapabiliyor biberon ve sulandirilmiş süt yediriyordum. Şimdilerde içine bebe bisküvisi koyuyorum ama sanırım ishal yaptı. Ne ile beslersem sağlığı açısından iyi olur ? Birde biberonu nasıl bıraktırıcam bir kaç kişi artik kaptan yesin falan diyor ama ne yapmalıyım ? Ve son sorum, su içmesi gerekiyor mu ? Bir kaç kere denedim ama pek oralı olmuyör cevaplarsanız çok şevinirimm
Merhaba,dilerim yavrunun sağlığı-keyfi yerindedir.Aslında onu iyi bakacak birine sahiplendirmeniz daha uygun göründü bana çünkü ailenizin istemediğini & bakımı için bütçe vermediklerini,veterinere götüremediğinizi yazmışsınız.Lütfen yanlış anlamayın,siz çok insanı,güzel birşey yapmışsınız fakat ailenizle olan durum inanın çok sık tanık olduğum bir hadise.Bu yüzden yavrunun mutluluğu & iyiliği için sahiplendirmenizi önererek başladım.Dilerim yanlış anlaşılmamışımdır...Beslenmesine gelince;bebek kediler için hazırlanan süt kaynatılmış-soğutulmuş olmalıdır.Bu sayede mikropların ölmesi sağlanmış olur.Onların aynı insan bebekler gibi mikroplara daha açık oldukları hiçbir zaman unutulmamalıdır.Bunun dışında biberon **** bisküvi yerine ekmek içini çok çok küçük hale getirip,kaynatıp soğuttuğunuz sütle iyice ıslatarak kapta yemesini sağlamanız daha iyi olur.Unutmayın ki kapta yemeye alışması,katı yiyeceklere alıştırılması gerek.Bir insan bebeğe uzun süre biberon alıştırıldığında çocuk yaşında hala biberon bağımlısı olabiliyor & bugün dünyanın her yerinde insanlar hayvanları rehabilite ederek,doğal yaşayabilme faaliyetlerini geliştirmeye,kendine yeterli kılmaya çalışıyorlar.Ayrıca bisküvide şeker fazladır.Sütten zaten şeker alıyor.Siz bir de bisküvi verirseniz,inanın erken yaşta diş problemleri yaşar ki zaten en iyi bakılan kedilerde bile diş kaybı maalesef sık görülen bir problemdir.Etçil bir canlıya bence bu kötülüğü yapmayı siz de istemezsiniz.Geleceği için hiç hoş bir durum değil yani...Üstüne üstlük kedi & köpeklerin şekeri fazla almaması gerekir.Kırk yılda bir belki & o da minicik bir tadımlık,hepsi o.Çünkü fazla şeker almaları kör olmalarına & ileride şeker hastası olabilmelerine yol açar ki bunu da istemezsiniz.Mama alamıyorsanız eğer,dengeyi sağlayabilmek adına (önce internetten zararlı mıdır,değil midir araştırmak koşuluyla) sebze sularını verdiğiniz yemeğe karıştırmanız iyi olabilir.Birçok hayvansever bunu tavsiye ediyor.Yine bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Size & küçük tatlılığa iyilik dilerim.

Edit: Söylemeyi unutmuşum; elbette su içmesi gerekiyor.Kediler her zaman taze-temiz su ihtiyacı duyarlar.Ayrıca ishalden söz ediyorsunuz.İshalde su ihtiyacı daha da fazladır.Sağlığına kavuşması için mutlaka su içmelidir.Suya yanaşmadı demişsiniz.Bu kuduzun da bir belirtisidir.Aynı şekilde ishal parazit veya virüs belirtisi de olabilir.Elbette buradan "aa kuduz kediyi almış eve getirmiş cıkcıkcık!" gibi saçma tanılarda yahut eleştirilerde bulunmamız doğru olmaz.Fakat kedinizin ve sizin sağlığınız için mutlaka bir veterinere göstermek,tedbir almak gerekir.Kuduz hayvanlar su içmek istememek gibi bir tepkiden ziyade sudan korkarlar ve hatta saldırganlaşırlar.Bu kedinizi gözlemlerken aklınızda tutmanız gereken birşey bence.Endişeye lüzum yok ama mutlaka bir veterinere gösterin.Para ayıramasanız dahi,insanlık namına kontrol etmeyi kabul edecek bir veteriner vardır bazen...Üstelik birçok belediye ücretsiz veterinerlik hizmeti sunuyor.Bildiğim kadarıyla bulunduğunuz ilde de belediyelerin bu konuda çalışmaları var.


Düzenleyen GothiCat : 22-05-2015 saat 00:15 Neden: Söylemeyi unuttum...
GothiCat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön