View Single Post
Eski 21-05-2015, 01:37   #7
Vicia Ervilia
Ağaç Dostu
 
Vicia Ervilia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 159
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Karena Mesajı Göster
Elinize sağlık, afiyet olsun. Benim de hobilerimden birisidir, ekmek yapmak. Affınıza sığınarak bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.
Ekmeğin kabuğunun kalın olmasını önlemek için konserve balık kutusunun içine kaynamış su koyarak fırın içinde buharlaşmayı temin sureti ile tam buğday unundan yapılan ekmeklerimi daha ince kabuklu hale getire biliyorum. Tekrar afiyet olsun.
Fırından çıkarmadan önce tepsinin alt kısmından içeriye iki üç buz fırlat... o da dışının çıtır çıtır içinin yumuşacık olmasını sağlıyor

Vicia Ervilia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön