View Single Post
Eski 20-05-2015, 13:47   #29
A_NOMAD
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vicia Ervilia Mesajı Göster
Kaktüsüm kötüye gidecek diye korkuyorum. Alttan sarardı, fazla sulamadan dolayı; ayrıca şekil bozukluğu da yetersiz ışıktan dolayı... Forumlardan bu kadarını anlayabildim. Drenaj deliği olmayan küçük bir saksıdan büyük toprak saksıya aldım. Toprağını değiştirirken köküne baktım Anladığım kadarıyla çürük değil. Şimdi ben ne yapmalıyım...
Saksıyı değiştirmişsiniz zaten,iyi de yapmışsınız. Şimdi ise hiçbir şey yapmayın, yani sulamayın ve güneşe koymayın
Havadar ve aydınlık bir yerde bir hafta kadar dinlensin, sonra alıştıra alıştıra güneşe alırsınız ve azar azar sulamaya başlarsınız.

*Alıştıra alıştıra güneşe çıkarmak: Önce mesela sadece sabah güneşi gören bir yerde her gün 1 saat geçirsin, 1 saat sonra güneşten alıp sadece aydınlık olan yerinde tutun. Üçüncü günden sonra bırakın sürekli orada kalsın. Bir haftası dolunca da direkt öğlen güneşi almayan ama günün büyük kısmını güneşli geçiren bir yer belirleyip kaktüsünüzü oraya alırsınız.

*Azar azar sulamak: Kaktüsün sadece köklerini nemlendirecek kadar az miktarda su vermek, fısfıs yardımıyla da bunu sağlayabilirsiniz. Bir süre sulamayı böyle az yapmanız iyi olur, daha sonra normal sulamaya geçebilirsiniz. İki sulama arasında mutlaka toprağının kurumasını beklemelisiniz.

Önemli: Güneş altındayken sulamayın. Sulamalarınızı ya akşamları ya da sabah çok erken saatlerde yaparsanız ve kaktüsünüzün bol bol havalanmasını, havadar bir yerde olmasını temin ederseniz daha sağlıklı gelişecektir.

Bilmem anlaşılır oldu mu?

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön