Aslında bu tarife bir salata mı yoksa garnitür mü yoksa meze mi demek daha yakışır bilmiyorum.
Tarifi çok sevgili
bir arkadaşımdan aldım, onun yönlendirmesiyle de yorumladım. Şu yoktu bunu koydum diye kendisinin bir yorumu beni de tarifi yorumlamaya teşvik etti
Önce yeşil kabakları basit bir el aletiyle spagetti doğradım. Pazardan aldığım basit, bir tarafı kabuk soyan, diğer tarafı spagetti doğrayan fotoğraftaki aletim yardımıyla iş çabucak bitti.
Kabakların ortadaki çekirdek kısmını almadım, mücver yapmak üzere sakladım.
Sonra iki diş sarımsak, tuz ve çekilmiş iri karabiber ilavesiyle zeytinyağında hafifçe öldürdüm, pişirmedim.
Kabakları bir kaseye aldım. Tavada yine zeytinyağında çam fıstığı kavurdum, evde şam fıstığı da vardı, 10-15 kadar ondan da ekledim. Kavrulmuş fıstıkları rondoya koydum, üzerine 1 iri demet dere otu, 1 avuç kuru reyhan, biraz zeytinyağı ekleyip birlikte karıştırdım, dişe gelsin diye püre halinde getirmedim.
Sosumu kasedeki spagetti kabaklarla karıştırdım, üzerine de biraz çiğ çam fıstığı ekledim.
Balığın yanında garnitür olarak olarak ikram ettim, çok beğenildi. Pesto'dan yorumlanan bu sosu arkadaşım rokayla yapmış o da şahane olmuş. Ben bu sefer dereotuyla yaptım, sonra maydonoz ve taze naneyle deneyeceğim. Tavsiye ederim.