View Single Post
Eski 13-05-2015, 17:35   #22
celalim01
Ağaç Dostu
 
celalim01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2013
Şehir: adana-kozan
Mesajlar: 2,212
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya aşkı Mesajı Göster
sayın celalim01 sardunyalarınızın maşallahı var.baka kaldım yani ağaç gibi olmuşlar 41 kere maşallah diyorum.inşallah bizdede öyle büyürler.güler ablanın atlas çiçeği gibi sizin sardunyalarda türkiye'nin 3'te birinin ihtiyacını karşılar herhalde.bakımı için ekstra birşey yapıyormusunuz? bir sorum daha var kışın soğuktan etkilenmiyormu gördüğüm kadarıyla bahçede nasıl koruyorsunuz?bu sardunyalar kışa dayanıklıysa ve tutarsa memlekete annemede gönderirim bahçede güzel olurlar.hayalini kurmaya başladık bile
çelikler için şimdiden teşekkürler iyi günler
Temennimiz sizlerinde güzel sardunyalarınızın olması. Neredeyse bir sobaya atılacak odun kalınlığında kökleri oluşmuş baktım. Hayret ettim bende o kök nasıl olmuş diye. Hepsi bahçede ama bu kış donlarda dahi hiç etkilenme olmadı. Sadece ceylan sardunya var. Ceylandan çelik veremedim.

Kış içerisinde kuruma yaptı.Kestim üstlerini şimdi köklerinden geri yeşermeye başladı. Henüz 10 cm anca oldu. Sadece 2 dal çıkıyor. O nedenle hepsinden çelik veremedim sizlere.

Birde biliyorsunuz çiçekler toprak seçiyorlar. Her bölgede farklı etkileniyorlar. Yoksa ben sardunyalar için çok aşırı uygulama yapmıyorum. En az emek harcadığım bitkiler diyebilirim.

En fazla karanfillere ve güllere zaman ayırıyorum. Lale sümbül döneminde de soğanlı bitkilere zaman ayırıyorum.

Tutma konusunda sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Helede kırmızı ,açık kırmızı ve pembe olanlarda. Onlar diğerlerine göre çok dayanaklı. Kırılan bir dalı olduğu yerde ,hemde beton zeminde 1 hafta kaldı yinede yaşadı ve sonunda çiçek verdi.( toprakla buluşmadan kaldı 1 hafta , bende denemek için geri dikmeden beklettim.)

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön