Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 11-05-2015, 14:49   #398
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bahçenin son hali...

Kayınpeder bir kaç hafta önce diskaro ile iki tur geçti, geçen yazdan beri bıraktığımız gibi durduğu için otlanma çok olmuş. Ertesi hafta saban ile tekrar geçti, tekrar diskaro ve dün sürgü ile düzelterek haftaya yapılacak patoza (öncesinde 20-20 toprak altı gübreleme) hazır hale getirdi.

Solda dahliaların küçük bir kısmı da poz veriyor. Toplam 100 e yakın dahlia ocağı yapmışız. İçlerindeki yumrulara göre hesaplarsak 600-700 adet dahlia soğanı eder neredeyse. Bu ocakların son dört tanesi hariç tamamının üzerini gece-gündüz ısı farkından ve yağmurdan korumak için ince şeffaf naylonla örtmüştüm. Resimdeki sona yakın dört taneyi artık daral geldiği, hava karardığı için üstünü kapamadan bıraktım, bakalım fark olacak mı?

Bir de daha önce bahsetmiştim bizim dahlia soğanlarının çoğu mis gibi odun talaşının, meşe külünün içinde bodrumda sürgün çıkartmaya başlamışlar. Öyle ki kutunun dibinde kalan bir tanesinde dört tane sürgün birer karış uzamışlar gün ışığını görelim diye. Ona benzer bir tane daha vardı. Hiç sarsmadan büyücek bir çukur kazdım içine oturttum, diğerlerine yaptığım gibi toprak-perlit-gübre-talaş karışımıyla doldurdum ama üzerini sadece talaş ile örterek naylon altına almadım sürgünleri bozulmasın diye. Merak ediyorum bakalım nasıl olacaklar.

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön