Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim
Ben de bu aleti internetten aldım.Tavuğu güzelce tuzlayıp,hafif baharatlıyorum.(Fazla baharatlarsanız baharatlı kısımlar çabuk yanar kavrulur ve siyah kabuk olur)
Sonra bunu 15 dakika önceden 250 derece ısıttığım ev de ki fırınıma koyuyorum.Turbosunu çalıştırıyorum.200 dereceye ayarlıyorum.Gözle,arasıra da fırının kapağı açıp elle kontrol ediyorum.Yaklaşık bir saat içinde nar gibi kızarıyor.
Evinde fırını olan,hiç teneke de tavuğa merak sarmasın.Herkese afiyet olsun.
|
Tenekede tavukta olay alet edevatında değil, meşe odununun kokusunda, külün tadında, temiz havanın açtığı iştahtadır. Yoksa tavuk torbasında da pek güzel oluyor...