Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay
Yaklaşık 35-45 dk aralığında pişen enginarları demlenmeye bırakır, ev halkının gelmesine yakın sade ya da sarımsaklı yoğurt ile afiyetle yeriz.
Çocuklar yaprakları sıyırıp yeme yarışı yaparlar. Ne yalan söyleyeyim elle yemeye başlayıp çatalla devam edip, tabağı ekmek ile sıyırttırma dan da tabağımı bırakmam.
Her yıl kişi başı en az 40 enginar yenirse karaciğerin yıllık bakımının yapıldığını söyler eskiler.
Enginarları benim gibi toplarken çiğ yiyenler aldığımız alkolün ekstra bakımını yapıyorlar))
|
Merhabalar,
Tarifiniz harika olmuş. Bu yemeği Ildırı'nın komşu köylerinden Barbaros Köylüsü babaannem yapardı.
Enginar Dolması fotoğraflarınızın bazılarını Ege'den yemek tarifleri ve sağlıklı beslenme önerileri paylaştığımız bloğumuz da kullanmak isterim. Dilerseniz sizin ve/ve ya agaclar.net in de adını geçirebileceğimizi düşünüyorum.
Yanıtınız için şimdiden çok teşekkürler,
Övünç.