View Single Post
Eski 29-04-2015, 10:06   #2
safran
Ağaçsever
 
safran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: karabük
Mesajlar: 38
2 yıl önce benım 5 dönüm tarlamı sana satayım diye gelen akrabam sayesine tarıma ilgi duymaya başladım .

Fırsat buldukça ve maddi sıkıntıya düşmemek, problem oluşturmaması için ilk sene su ile ugraş verdim.

Nasıl çözerim diye düşünür iken hes cilerin suyun akışını ölçmek için açtıkları sontaj ile 20 m den su çıkarması bende umut ışıgı oluşturdu .Kuyunun benim arazime olan uzaklıgı 50m. Kot farkı da hesab katarsak 10 m den su sukacagı izlenimi oluştu. Kuyu açmaya karar verdim.

Kepçe ile kazdırdım fakat o gün sonuç alamadım.1 hafta sonra kuyunun dibi nemli oldugunu fark ettirdim.Tanıdıgımın babası elinden her iş gelen kenan amcama danıştım oda burda su oldugunu, 2m daha elle kazma teklif sundu. Tehlikeli olabilecegini söylememe ragmen topragın yapısı göçmeye musait olmadıgını beni ikna etti. Beraber 2 m daha kazdık, suya ulaştık. Muhteşem bi duygu çok sevindim. İçimden çamurun içine yatmak geldi sırf Kenan amcaya ayıp olmasın diye kendimi zor tuttum

Suyu görünce sevincim, kuyu için aceleci davranmam , hata yaptıgımı sonradan fark edebildim. En az 2 m daha kazmamız gerektigini suyun kuyudan çabucacık bittigini görünce anladım. 1.si acemi isen işin uzmanı ile iş yapacaksın 2.aceleci davranmayacaksın burdan bu dersi almış olduk.

Kuyuyu, sanırım kanalizasyon sebekeleri için kullandıkları boru ile yaptık. Boruyu matkapla delerek su akışları için, etrafına taş kum çakıl doldurarak oluşturduk. ( devamı fırsat buldukça ,resimlerle beraber olacak ***.. )


Düzenleyen safran : 30-04-2015 saat 08:29
safran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön