View Single Post
Eski 22-04-2015, 13:54   #9
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
İnsanın inanası gelmiyor Şu korkunç yağlı tepsileri, tencereleri falanda mı?

Yağlı bulaşıklarda limonu ortadan ikiye kesiyorum sünger gibi yağlara sürüyorum ama epey limon gidiyor, bulaşık makinem bozulmadan önce limonu kaşıklık kısmına dörde bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra koyuyordum. Tabaklarım limon kokardı ve daha parlak olurdu. Arap sabununu da deterjan yerine kullanıyordum ve hâlâ da kullanıyorum. Sonucun tatmin edici olması için de kaynar su kullanmak ve suyun hep aynı ısıda kalması gerek. Kimyasallara alternatif üretiyoruz kendi çapımızda ama zahmeti de fazla oluyor. Zahmetine de değdiğini düşünüyorum. Ama zaman sorunu olan ben gibi insanlar için bir yerden sonra tıkanma oluyor.

Çamaşır makinesinde yumuşatıcı yerine elma sirkesi kullanıyorum ama bu da marketlerde satılanlardan. Bu yıl sirke denemeyi düşünüyorum ama onun da kullanım süresi 15 gün. Yani sürekli kullanım için sürekli sirke, enzim vs. yapar durumda kalmamız gerekiyor.
Deterjan yapımında boraks, karbonat vs. li bir tarif olacaktı sitede bir yerlerde. Başlık sanırım "zehirli maddeler kullanmadan evde temizlik" gibi bir şeydi.

Alternatif bir yaşam üretmeye çalışıyoruz her şey tam olsun değil mi? Ama hayatlarımız da o kadar çetrefil ve çok yönlü ki şahsen hangi tarafa yetişeceğimi şaşırdım.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön