View Single Post
Eski 19-04-2015, 13:07   #12
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sûz-i Dilârâ'cım, sevindim. Bol bitkili, bol çiçekli bir sayfa olacağı şimdiden belli.

Sardunyaların şimdiden çiçeklenmiş, ceylanların da öyle. Ben ceylanları yaşatamıyorum. kaç kez aldıysam, çelikten yetiştirdiysem hep öldüler. Biraz nazlılar galiba. Ama çiçekleri çok güzel.

Kızımın doğduğu zamanlarda, (Haziran'dı) çok güzel çiçekleri olan bir ceylanım vardı. Bu yüzden ceylanlar bana hep o günleri hatırlatır.

Gelişmeleri takipteyim. Sevgiyle...
Ablacım çok teşekkür ederim. Balkon sayfalarını geze geze 8 sene sonra bir balkon da benim olsun artık dedim.

Nevsune ablam zamanında söylemişti, "bir sayfa aç kendine bitkilerini ekle" diye ama bir türlü cesaret edememiştim. Bilgilerim yetersiz ve bitkilerim de Allah'a emanet olunca kaldı.

Van'da çimlendirdiğim tohumları yaşatamaz, kış gelince bitkilerimi soğuktan ve aşırı sıcak evden korumak için ne yapacağımı bilemezdim. Yaşatmayı başaramadığım birçok bitkiye karşı bu yüzden ön yargı oluştu bende. Tarsus'a geldikten sonra iklim ve güneş avantajı bana da yaradı. Kendime güvenim geldi.

Saksı diplerinde ocak ayında kendiliğinden çimlenen tohumları görünce bir gayret dedim. Sorunun bende olmadığını düşünmeye başladım. Hele bir de o bakımsız bahçelerde, verimsiz toprakta kendiliğinden yetişen, yıllardır uğraşıp da bir türlü yaşatamadığım değerli bitkileri görünce şaştım, kaldım.

Bu kısa şokların ve şaşırmaların ardından sitede öğrendiklerimle birlikte işe yeniden başladım. Sen de bu işte önemli pay sahibisin. O bitki dolu kutuyu ömrüm oldukça unutmayacağım. O kadar şaşırdım ve sevindim ki içinde yok yok. Ne varsa toplayıp göndermişsin. Hele hele mavişim. Nevsune ablam ve Hakkı Şen abinin gönderdiklerini kedi hallettikten sonra bir türlü ulaşamamıştım bu güzelliğe. Şimdi senin sayende mavişim de oldu. Geldiklerinde miniciklerdi, "tutmaz diye korkuyorum" demiştin ama tuttu, saksıdan dışarıya minicik de bir kol uzattı. Artık benim yanımda ya... Seneye birkaç saksı daha yaparım inşallah.

Ece Hanım uyandı.

Her zaman gel olur mu ablacım, güzel yorumlarını sayfamdan eksik etme.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön