View Single Post
Eski 18-04-2015, 23:45   #2
A_NOMAD
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Kendi hazırladığı enzimleri, en azından temizlikte benim kadar aktif kullanan pek az kişi olduğunu sanıyorum (belki de çok kişi vardır ama deneyimlerini paylaşmıyorlardır, orasını bilemem ), bari ben değerlendirmelerimi aktarayım bu konuda

1) Yer ve yüzey temizliği konusunda kesinlikle enzim kullanımı çok başarılı sonuç veriyor, şiddetle öneririm.
Bununla ilgili son keşfettiğim şey ise (eğer saçma bir tesadüf değilse) kesinlikle çok cazip gelecek, eminim!

Hep yaptığım gibi enzimli suyumla yerleri silmiştim, klasik ev tozu haricinde kirlilik yoktu ben silerken ama ertesi günden itibaren birkaç gün boyunca hayretler içinde kalmama sebep olacak şeylerle karşılaştım.

Hemen hemen her odada, mutfakta, banyoda bir kenarda birikmiş koyu renkli granüller görür oldum. Yaklaşıp baktığımda bu granüllerin kıvrılarak ölmüş karıncalar olduğunu fark ettim.

Havaların ısınmasıyla birlikte gözlerini evime diken her öncü karınca grubu, giriş yaptığı yerlerin çok yakınında toplu halde ölmüştü!

Sonrasında ise bir daha hiç tacizleri ol(a)madı, artık evime yan gözle bile bakamıyorlar Üstelik hiç ilaç ya da kimyasal temizleyici kullanmadım, sadece turunçgil enzimi işlerini gördü. Bunun sadece bir tesadüf olmadığını düşünüyorum ve umarım haklıyımdır

2) Pencere camları, aynalar, buzdolabı (iç-dış), ocak-fırın, mutfak tezgahı, lavabo gibi yüzeylerin temizliği konusunda enzim son derece başarılı.

(Yoğun lekeli bölgelere enzimi sulandırmadan direkt uygulamak daha etkili, aklınızda bulunsun)

İşiniz bittiğinde ışıltısına bakmaya doyamayabilirsiniz, benden söylemesi...

3) Bulaşık makinesinde kullanımı nasıl sonuç verir bilmiyorum ama elde yıkamada piyasadaki bulaşık deterjanları kadar başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Sıcak suya enzim ekleyerek hazırlayacağınız suyun içinde bulaşıklarınızı en az birkaç dakika bekletirseniz sonuç çok daha göz kamaştırıcı oluyor

Üstelik daha az ovalama-daha kısa süre durulama ihtiyacı ve en can alıcı kısmı olan 'hızlı kuruyan bulaşıklar'a kavuşacak olmanız da bonus olarak sizi bekliyor!

4) Çamaşırlarda henüz burada sonuçlarını paylaşabilecek kadar uzun süre kullanmadım, birkaç yıkama daha yaptıktan sonra etkisiyle ilgili düşüncelerimi ve gözlemlerimi zevkle paylaşırım.


Düzenleyen A_NOMAD : 19-04-2015 saat 14:15 Neden: Bitkilerde kullanım bilgisi eklemek...
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön