View Single Post
Eski 17-04-2015, 17:46   #5
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
1.) Drenaj konusunda dediğiniz doğru. Siz de o zaman drenaj yapmayacaksınız diye anlıyorum. Diğer konu için geri dönüşe gerek yok. Pompa damlatmayı yapar, hele akvaryum pompası ise zaten onlar sıkıştırmalı değil, fazlası diye birşey olmaz, o geri kaçırır.
Drenaj yapacaksanız süzülen suyu ayrı bir şekilde toplayıp kullanma düzeneği hazırlamanız gerekir.

2.) Bitkiler büyüyünce epeyce fazla besinli su tüketirler. O nedenle boruda beklem çok olmaz. Sonuçta EC-pH değişimi de çok olmaz.Depoyu çok büyük yaparsanız kullanılan su - bekleyen su oranına göre EC değil ama pH değişimi olur. Ben o nedenle 10 litre gibi depo kullanıyorum. 3 litre eksilince ekliyorum.

3.) Durgun suda pek kapasite sorunu olmamalı. Olsa olsa daha sık yenilemeniz gerekir. Hacim 10 litre yeterli olur.

4.) Cocopeat drenaj yapılsa da zamanla cıvıklaşıyor. Onu çözmek için üstte ince altta kalın tabaka döşüyorlar falan ama, sonuçta organik madde, ve değişime uğruyor. Perlit öyle değil. Köklerin hava alması gerçekten çok önemli. Katı maddenin su tutabilme yeteneği kadar - belki de daha fazla - hava alma yeteneği önemli. İkisini birden sağlamak da zor. Ponza ve pomza taşları ekleyen var, kilden yapma topaklar kullanan var, amaç hep iyi havalandırma sağlamak. Ben ise artık aeroponik denemelere başladım. Doğrudan havada beslemek en iyisi gibi geliyor.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön