View Single Post
Eski 16-04-2015, 19:19   #2
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Sayın Tolkien. Önce hoşgeldiniz ve de kolay gelsin. Ben de 2 sene önce balkonda cocopeat ortamında domates denemiştim:

Balkonda Cocopeat'te Domates + Hıyar denemesi

Genelde bitki başına 9-10 litre öneriliyor. Ben 7.5 litreye bir bitki dikmiştim. Olmuştu. Özellikle biber daha az yerde yetişebiliyor. Ama herhalde 15 litreye en çok iki bitki dikebilirsiniz. EC-pH istekleri aynı olan bitkileri yanyana dikebilirsiniz. Ama salatalık mesela 5.5 pH ister, biber ve domatese uymaz.

Ben de Atman-102 pompa kullanmıştım. 500 litre/saat diyorlar. Yeterliydi. Yalnız hat sonunda basınç düşmesi oluyor. O nedenle tek pompa ile iki baştan sulama yapmıştım.

Genelde hep drenaj yapılıyor (turuncu borunun geri dönmesi). Ben yapmadım, yapmıyorum. Depodaki suyun EC ve pH değerleri değişiyor, tam ne olduğunu bilemiyorsunuz. Ben yetecek kadar çok - taşmayacak kadar az besin veriyordum. Bol besin verince daha iyi olabiliyor. O durumda besin boşa gitmesin drenaj yapayım derseniz, bence doğrudan ana depoya yönlendirmeyin. Ara depoda biriktirip, kontrol edip EC - pH değerlerini düzeltip sonra depoya aktarın.

Sonuçta Coco-peat epeyce cıvık bir hal almıştı. Belki perlit daha iyi bir seçenek olabilir. Ya da en azından %80 coco %20 perlit gibi bir karışım deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön