View Single Post
Eski 16-04-2015, 11:37   #48
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Dün suya koyduğum mayanın miktarı fazla kaçınca ölçüleri iki katına çıkarıp iki ekmek birden yaptım.

İkinci ekmeği özenip kalıpta yapmak istedim. Üzeri yanmasın diye frın ısısını 210C ayarladım ve kabuk için de fırının dip köşesine bir kap buzlu su koydum. Pişirme boyunca da unutup içinde bıraktım.

Ancak kabuk jiletlediğim yerlerden değil yandan patlarken, kabuk ince ve yumuşak oldu. Aynı hamurla tencerede yaptığım ekmek gayet başarılı çıktı oysa.

Acaba fırın ısısı mı düşük geldi ya da suyu ilk birkaç dakikadan sonra çıkarsam aynı sorun olur muydu, çeşitli artizan ekmek kaynaklarını okuyorum. Ev tipi fırınlarda herkes benzer sorunu yaşıyor galiba.

Ekmeğin üzerine fanus gibi kapatılan ve içeri buhar vermek için ufak bir delik açılmış bir düzenek bile yapmışlar, evde artizan ekmek yapmak için çok güzel alet edevatın satıldığı bir de site keşfettim.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön