View Single Post
Eski 10-04-2015, 20:24   #47
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Teşekkürler, keten tohumu ve ayçekirdeğini hangi aşamada ekliyorsunuz acaba?

Üzerini aluminyum folyo ile kapamak yerine kabarınca değmeyecek kadar yukarıdaki bir rafa tepsi koymak işe yarar mı dşye düşündüm..
İkisini de baştan ekliyorum.

Tepsi koymak işe yarar mı bilemiyorum. Fanın etkisini kesecektir ama fırının buharının kaçması devam edecektir. Benim folyo da çok sıkı sarmalamıyor aslına bakarsanız ama yine de üstünü bir fanus gibi kapadığından olacak kabarma devam ediyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Folyo işine ben de takıldım. Bu aşamada üzerini folyo ile kaplamak hamuru fırına alıp pişirmeye başladığınızda sorun yaratmıyor mu? Çünkü ben bu şekilde fırına aldığımda hamuru 10 dakika sonunda hamur kabarmada tavan yapıyor. Siz 20 dakikadan bahsediyorsunuz.
Sn. Bahcedenn, yukarıda yazdığım gibi çok sıkı sarıp sarmalamıyorum dolayısı ile hamur kabardıkça folyo yükselmeye devam ediyor.
10 dk konusuna gelince, sanıyorum ki siz sıcak kalıba hamuru aktararak ekmeğinizi pişiriyorsunuz. Benim durumumda hamur oda sıcaklığındaki kalıbın içinde fırına girdiği için kabarma biraz daha uzun sürüyor sanıyorum. 50% tam buğday unu olan bir hamurun bu kadar kabarması benim (gündelik tüketimimi sağlamak amaçlı) beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor..

Selamlar

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön