Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
Pişeceği kalıba almadan önce yine bir şekil verdim ama katladığım kısmı aşağı gelecek şekilde kaba koydum. 3.5 saat kadar kendi kabında kabardı, daha sonra üstünü haşhaş tohumu ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıttığım fırına verdim. Kalıbım kapaklı olmadığı için hamurun üstünü geçici olarak aluminyum folyo ile örttüm, 20 dk sonra folyoyu aldım.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Teşekkürler, keten tohumu ve ayçekirdeğini hangi aşamada ekliyorsunuz acaba?
Üzerini aluminyum folyo ile kapamak yerine kabarınca değmeyecek kadar yukarıdaki bir rafa tepsi koymak işe yarar mı dşye düşündüm..
|
Folyo işine ben de takıldım. Bu aşamada üzerini folyo ile kaplamak hamuru fırına alıp pişirmeye başladığınızda sorun yaratmıyor mu? Çünkü ben bu şekilde fırına aldığımda hamuru 10 dakika sonunda hamur kabarmada tavan yapıyor. Siz 20 dakikadan bahsediyorsunuz.