Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Ne yalan söyleleyim, kıskançlık uyandırıcı bir ekmek olmuş ellerinize sağlık.. Orijinal tarif dışında anladığım kadarıyla, yeni bir başlık altında tarifinizi yazsanız çok seviniriz
|
Merhabalar Özlem Hanım
Orjinal tariften tek farkı 10% tam buğday yerine 50% tam buğday, içinde de öğütülmüş keten tohumu (15 gr kadar) ve ayçekirdeği (20 gr kadar) bulunması.
Pişeceği kalıba almadan önce yine bir şekil verdim ama katladığım kısmı aşağı gelecek şekilde kaba koydum. 3.5 saat kadar kendi kabında kabardı, daha sonra üstünü haşhaş tohumu ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıttığım fırına verdim. Kalıbım kapaklı olmadığı için hamurun üstünü geçici olarak aluminyum folyo ile örttüm, 20 dk sonra folyoyu aldım.
Ekmeğin eksiği: Önce yırtılma oldu ama folyo yüzünden yırtık bir şekilde geri kaynadı (nasıl oldu anlamadım), dolayısı ile scoring kısmı eksik kaldı. Açıkçası bu ekmeği sanat için değil halk (kendim) için yaptığımdan scoring'e de çok takmadım
Selamlar
Çamtepe