Ilk tecrübem...
Merhabalar;
Tohum satış bölümünden aldığım RR ve TT domates tohumlarımı 4 Nisan itibariyle ekmiş bulunuyorum.Komşu esnaftan bulduğum köpükten kutuyu kullandım. Kabın görüntüsü yanıltmasın. İçi önce yakıldı - ki o siyahlıklar bunun eseri- ve ardından sterilize edildi. Yapı marketten aldığım torfu kulandım. Her ihtimale karşı torfu, 7-8 dk kadar 100 derece ısıtılmış fırında beklettim. Tohumların ekim derinliği 5 ila 7-8 mm arasında. Torf derinliği 6.5 cm ve püskürtme usulü ile nemli tutuluyor. Kabın üzeri yarı şeffaf bir naylonla örtülü. Geçmişte tecrüelerini paylaşan arkadaşların aktarımlarını takip ederek ilk tecrübemi yaşayacağım. Hayırlısı diyelim.
|