View Single Post
Eski 06-04-2015, 09:46   #37
hboncuk
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 8
Ilk tecrübem...

Merhabalar;
Tohum satış bölümünden aldığım RR ve TT domates tohumlarımı 4 Nisan itibariyle ekmiş bulunuyorum.Komşu esnaftan bulduğum köpükten kutuyu kullandım. Kabın görüntüsü yanıltmasın. İçi önce yakıldı - ki o siyahlıklar bunun eseri- ve ardından sterilize edildi. Yapı marketten aldığım torfu kulandım. Her ihtimale karşı torfu, 7-8 dk kadar 100 derece ısıtılmış fırında beklettim. Tohumların ekim derinliği 5 ila 7-8 mm arasında. Torf derinliği 6.5 cm ve püskürtme usulü ile nemli tutuluyor. Kabın üzeri yarı şeffaf bir naylonla örtülü. Geçmişte tecrüelerini paylaşan arkadaşların aktarımlarını takip ederek ilk tecrübemi yaşayacağım. Hayırlısı diyelim.

Eklenen Resimler
  
hboncuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön