Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
13-Daha sonra buğday kepeği veya mantar üzerine bu suyu dökerek yavaş yavaş karıştırınız. Karışımın nem oranı %65-70 olmalıdır. Yani elinize alıp sıktığınızda hafiçe dağılmalı, suyu akmamalıdır.
Eklenti 147006
Eklenti 147007
14-Elde ettiğiniz bu karışımı düz toprak bir yüzeye yayarak üzerini hasırla veya yapraklarla kapatınız. Güneş ışığı almamasına dikkat ediniz.
Eklenti 147008
15-7 gün içerisinde mükroorganizmalar iyice çoğalmış olacaklardır.
16-Düzenli olarak yığının üzerinde beyaz küf oluşmuş mu diye kontrol ediniz ve sıcaklık ölçümü yapınız. Yığındaki sıcaklık ortalama 50 °C civarında olmalıdır. Bu sıcaklığı koruyabilmek için yığını hafta 2-3 kere karıştırınız. (Sayın Indomie inat edip, sık sık karıştırarak bu işi bir ayda halletmişti. Kendisine tebriklerimi sunuyorum.)
17-Buradaki fermentasyon süreci bitince, sıcaklık stabilize hale gelecek ve mikroorganizmalarınız toprak için kullanılabilir hale gelecektir.
Eklenti 147013
İşte size içerisinde bolca yararlı mikroorganizma bulunan bir gübre. Piyasadaki bir çok gübreden daha besleyicidir diye tahmin ediyorum. Forumda meşhur domatesi ve Diyarbakır karpuzunu yetiştirmek için neden kullanılmasın
Eklenti 147014
|
sayın acemi çaylak çalışmalarınızı çok beğenerek okumya devam ediyorum ormandan toplayacağımız toprakları nasıl kullanacağımızı merak ettim bende bahçemin toprağını nasıl verimli hale getirebilirim onun araştırması içindeyim aslında eski üyeyim fakat rahatsızlığımdan dolayı uzun zaman giremediğimden yeni üyelik yaparak foruma tekrar katıldım arada fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum sizlerin bu güzel ve değerli çalışmalarınızın benim gibi hobi amaçlı uğraşanlara nasıl yardımcı olduğunu tahmin edersiniz ...Çalışmalarınızda başarılar dilerim