View Single Post
Eski 29-03-2015, 14:53   #11
flying dragon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2014
Şehir: bruksel
Mesajlar: 128
Bugun ve dun arkadasimla beraber yaptigimiz yogun calismalar sonucu sistemi tamamladik. Goletin icine piril piril su doldurmustuk ki arkadasimin hanimi elinde makasla seraya girdi. Yemege kalmislardi ve benim hanimin isguzarligi iste, vermis makasi gondermis seraya. Dedim zaten kac tane yapragi kalmiski, kurusunu kullanin. Yok illaha taze olmasi gerekiyomus, seraya gore kisa boyuyla goletin uzerindeki saksidan feslegen keseyim derken saksiyi dusuruverdi golete. Haleti ruhiyemden bahsedip vaktinizi calmak istemem ama ne kadar ozur dilese de keyfim pek gelmedi geri. Yorgunluktan olmus vaziyetteyken ve aksam vakti oldugu icin tabi temizleyemedik ve oyle biraktik. Ertesi gun ben suyu tekrar bosalttim temizledim ve tekrar doldurdum. Su an kerevitler ve baliklar icinde mutlu bir sekilde yuzuyolar.

Plandaki degisiklikler;
1 borularin icindeki taslari bosalttik ve topraksiz tarim icin satilan delikli saksilara tas doldurup saksilari borulara dizdik. Boylece sistem hafiflemis oldu ve su sirkulasyonu da rahatladi.

2 s bicimindeki borulari t parcalarla paralel hale getirdik. Yine su akisini rahatlatmak icin. Sistemde sifon kullanmaya karar verdigim icin suyun heryerde esit sekilde yukselmesi gerekiyor. Su an o hale geldi.

3 avusturalyada yasayan mavi kerevitlerin benim almaya niyetlendigim procambarus allenii degil de sicak isteyen baska bi tur oldugunu farkettim. Bir hafta beklemem gerektigi icin stokta bol bulunan kirmizi procambarus clarkii turu kerevitlerden aldim.

Problemler:
1 Korktugum basima geldi ve pompam asiri guclu geldi sisteme. Bugun de gittim kucuk bi akvaryum pompasi aldim ama o da suyu yukari kadar pompalayamadi yani gucsuz geldi. Ikisinin ortasi bi pompa almam gerekecek.
2 Hava pompasi baya kuvvetli biseydi. Simdi bazen bir kerevit uzerinden gecerken suyun uzerine dogru firlatiyor. Belki hoslarina gidiyordur veya zamanla ogrenirler diye dusunuyorum ama stres veya olume sebep olmaz umarim.

Name:  33wPQan.jpg
Views: 2129
Size:  56.7 KB
Name:  hXD71jW.jpg
Views: 2012
Size:  66.7 KB
Name:  oIx2taw.jpg
Views: 2201
Size:  55.6 KB


Düzenleyen flying dragon : 30-03-2015 saat 10:32 Neden: imla
flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön