View Single Post
Eski 28-03-2015, 20:29   #225
junior
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 228
aslında benim niyetim de derinleştirmek ama bunu yapacak kimseyi de bulamadım. üstelik kuyuda plastik çeper borusu var. herhalde ortadan basıp boruyu patlatarak dibe kolayca iner, sonra da devam edebilir. ama kimse gelmiyor ucuz işe

burada birşey soracağım. dediğiniz suyun kaç metreden çıkacağının belli olmamasıyla ilgili. şimdi şunu biliyorum. bizim bölgede 10 küsür metrede su var. ama bu yüzey suyu olabilir sizin açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla. fakat şunu anlamıyorum. kuyu verimi diye bir tabir var sonuçta. adam anlatıyor yok filanca yerde deldik 1. kademe suyu geçtik ikinciye geldik onu geçtik üçüncüye geldik onu da delip geçtik 15 metre daha deldik bitirdik filan gibi anlatımlar çokça var piyasa ortamında. benim anlamadığım neden deliyosun o kadar tabakayı. adama soruyorum neresi diye ortaya çıkıyor ki 800 metrekare villa bahçesine bile bu tip uygulamalar var. iyi de o adama belki 20 metredeki yüzey suyu bile yeterli gelecek.

mesela benim üst komşudaki 55 metrelik kuyudan size aktardığım olayda bölge ormanlık, yağışlı karadeniz ikliminde. 12 yıl önceki sondajda yüzey suyunu geçiyorlar, 45 metrede alttaki suyu buluyorlar kuyucu 5 daha deliyor 50 oluyor, komşu bir 5 daha del diyor 55 oluyor 10 yıldır oluk gibi su var, dalgıçla artezyen gibi sabahtan akşama çekiyorlar.

benim öğrenmek istediğim bir de şu. yüzey suyunun verimi nedir. mesela siz 12 metrede bulduğunuz yüzey suyunu 25 metreye kadar indirip kuyuyu bıraksaydınız su vermeyecek miydi. yüzey suyu neden istenmiyor da illa yeraltı suyuna geçiliyor.

junior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön