View Single Post
Eski 26-03-2015, 23:14   #329
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984 Mesajı Göster
15 M2 bir bahçem var amatör olarak sebze domates biber patlıcan fidesi ekiyorum lakin topraktan iyi verim alamıyorum sizden istegim bana en açık şekilde topragı işlerken hangi gübreyi atmam gerektiği yani fideden önce fideyi diktikten sonra hangi gübre olmalı... dforumu okudum 20 20 20 npk gübresi var perlit var birde doğal gübreler yani hayvan gübresi birde leonardit nasıl bir karışım yapmalıyım süreci nasıl işletmeliyim yardım lütfen.... 15 m2 bir alan bu gübrelerden ne kadar kullanmalıyım oranı nedir fazla kullanıp bitkilerin yanacagı yazıyor forumda bir çok yerde ?
Yanmış Keçi veya Koyun gübresi bulabilirseniz, metrekareye 3 kg hesabıyla yayıp bellemek suretiyle toprağa karıştırabilirsiniz. Fideleri diktikten sonra da 1/1000 oranında suyla karıştırdığınız humik asitle ( bir litre alsanız yeter) sularsınız. Bu sene başka bir şey istemez. Kimyasal gübre kullanıp yazık etmeyin derim toprağa...

Kışa girmeden önce de metrekareye 2-3 kg leonardit, 1-2 kg kadar klinoptilolit yayıp, toprakla iyice karıştırınız. Toprağınız killi yapıdaysa, biraz bims veya kum da karıştırabilirsiniz.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön