View Single Post
Eski 18-03-2015, 12:59   #67
zharugba
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 76
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerdarKaptan Mesajı Göster
Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun bahçeniz, güzel günlerde sağlıkla kulanmanız dileğiyle.

Meyve ağaçları güzel oluyor fakat herdem yeşil ağaçları da ihmal etmeyin bence. Bahçeyi çok daha güzel gösteriyorlar. Rüzgar ve güneşi kesebiliyorlar. Ķışin diğer ağaçlar yapraklarıni döktüklerinde bahçenin renkli kalabilmesini sağlıyorlar. guzel ferah kokular veriyorlar özellikle yağmurlardan sonra.Arizona servisi, Leylandi ve Sedir ağaçlarının Ankaraya çok iyi adapte olduğunu düşünüyorum. Sarıçam ve karaçamlar biraz sorunlu gibi.

Ben de 2013 yılında Bağlumdan bir arsa aldım. Tabii ki oldukça meyilli meyilli araziler aslında güzel bir şekilde organize edilince düz arazilerden daha gösterişli olabiliyor, güneşlenme daha iyi oluyor, taban suyu problemi az oluyor, fakat işlenmesi daha problemli tabii ki.

Bağlumda üzum, badem ve armut zaten standart bilirsinuz. Visne kiraz ceviz ise digerlerinden daha kolay yetişiyor gibi geldi bana. Toprak çok iyi olmasa da su tutma kapasitesi bence iyi.

tekrar hayırlı olsun bahçeniz
Sayın SerdarKaptan, teşekkür ederim.

Bahçede mazı ve ardıç mevcut herdem yeşil olarak. Meşe de bulunmakta. Sadece meyve ağacı değil amacım ama çok çeşit olmasını istiyorum.

Meyil olayına gelince yavaş yavaş şekle sokmaya çalışıyorum bahçeyi ilerde güzel olacak gibi.

Dediğiniz gibi armut, badem üzüm standart, vişne , erik, ceviz, üvez de bulunmakta bahçemde. Meyilli kısmın toprağı iyi olmasa da alt kısmın ki idare eder gibi.

zharugba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön