View Single Post
Eski 17-03-2015, 17:24   #17
Dursunbeyli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ağaçdere Mesajı Göster
Merhabalar, 2 gün once rastladığım "ram pump", su koçu pompasını bir süredir araştırıyorum ve yapımına başladım. Bence çok başarılı ve tesisatçıdan alınacak 50-60 tl masrafla birçok kişinin kendi başına uygulayabileceği, özellikle Karadeniz bölgesinde çok kullanılabilir bir sistem. Daha önce araştırmış ya da uygulamış kişilere şunu sormak istiyorum: Sistemin vurma etkisi ile oluşturduğu basıncı anlık olarak depolayıp suyu pompalamak için kullanan basınç haznesi için 2 yöntem var, biri bisiklet iç lastiğini şişirip koymak, diğeri de sünger benzeri makaron da denen malzemeyi kullanmak.
Pet şişe konulan örnekler de var. Acaba bu seçeneklere alternatif olarak balon gibi şişerek basıncı depolayıp sisteme aktarmak üzere kauçuk sıcak su torbasını kullanmak (neyden bahsettiğimi anlatmak için resmini de koydum) sistemi daha iyi çalıştırır mı? Yoksa basıncın dışa kapalı rijit bir hazne içinde olması mı gerekir?

Ben de araştırıyorum su koçu pompasını. Sitelere bakıyorum hep ingilizce anlatımlar var yapımı noktasında. Türkçe anlatan bir site bulamadım. Bir şeyler oluştu kafamda yapmak için ama yeterli değil daha. Mesela çek valf, vana, basınç ölçer, plastik hava haznesi filan bunlar lazım ama nasıl yapılacağını daha araştırıyorum. Hangi malzemeleri almam lazım bana yardımcı olur musun. veya bu pompayı satan bir yer var mıdır acaba?

Dursunbeyli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön