View Single Post
Eski 16-03-2015, 15:50   #61
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven Mesajı Göster
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
meyvelibahce kimdir bilmiyorum ama beni kastediyorsunuz sanırım. Şaşırmanıza şaşırmadım desem yalan olur. "Hayalcilik" ve "çirkin suçlama" mevzusunu çözdünüz de mi şaşırdınız, çözmeden mi?

Veriye dayalı bir sav veri ve kaynak ile tartışılır, ergen laf ebeliği ile değil. Döküman paylaşıyorum diye kaynaksız ve dökümansız paylaşım da paylaşım değildir, konuşulan konuyu ileri götürmez. Magazin sitesinin yazısını çevirmenize gerek yok iztemiyoruz.
Sn meyvelitepe, uzun ve yanlış bir yazı yazarak altına linkleri yapıştırmak mı veriye dayalı paylaşım oluyor açıkçası şaşırtmaya devam ediyorsunuz.Magazin sitesinden bir kelimeyi cımbızla çekerek kendi savınızı desteklemeye çalışmanız komikliği beni tamamını çevirmeye itti.Yapmaya çaılıştığınız şey tamda bilgileri kendi çıkarlarınız uğruna çarpıtmak.Siz beni şaşırtmaya devam edin bakalım şaşırtmakta sınırları olmayan birine benziyorsunuz.
Küçük de olsa bir gelişme görmek memnuniyet verici. Hiç olmazsa meyvelibahce dememişsiniz.

Konu ile ilgili bir şey söylüyorsunuz, daha doğrusu bir resim, iyi güzel. Teknik konularda her gün yeni tasarımlar, deneyler, yaklaşımlar ortaya çıkıyor, araştırmalar yapılıyor, makaleler yayınlanıyor.

Diyoruz ki, nereden geliyor bu. Amacı ne, hangi bağlamda, ne yapılmış, niye yapılmış, ne elde edilmiş vs. anlayacağız, deneysel olmanın dışında bunun yaygın kurulumu varmı soruyoruz.

Cevap, "yok olmaz, reklama girer söylemem".

Magazin sitesinin nesi reklam olacak? İnsanlar magazine abone mi olurlar?

Bir dökümandan üç cümle ve bir resim daha. Nereden geldi, yok.

Buna mukabil dil kürek gibi maşallah. "Magazin sitesinden bir kelimeyi cımbız ile çekerek komiklik yaparak kendi savımı desteklemeye çalışıp çıkarım uğruna çarpıtmaya çalışıyormuşum"

Şıp diye anlamış burada nasıl bir savım ve çıkarım olduğunu (nasıl bir çıkarım olduğunu ben bilmiyorum niyeyse).

"Yanlışlarla dolu" uzun yazı ve belirtilen kaynaklar da paylaşım değilmiş zaten. Paylaşımın tanımı da değişmiş anlaşılan. Nereden geldiği belirsiz ve kaynağı saklanan bir resim paylaşımmış meğer. Bir mantığı olsa nesil farkı diyeceğim neredeyse. Uzun yazıda yanlış olduğunu düşündüğü şeyler varsa (ki, olabilir), laf ebeliği yapmadan, bağlamını koruyarak nesi yanlış, hangi gerekçeyle, desteğini ve kaynağını belirterek dürüstçe katkıda bulunmayı aklına getirmez nedense. O zaman laf ebeliği olmuyordur belki.

"Magazin sitesinden cımbızlayarak kendi savımı desteklememin komikliği " kendisini magazin sitesindeki sayfanın tamamını çevirmeye itmiş. "iztemiyoruz" derken gerçekten de gerek yok, boşa efor anlamında söylemiştim. O sayfada pek öyle tatmin edici bir bilgi yok, kendi adıma okudum zaten, adı üstünde magazin.

Çevirerek katkıda bulunulmak isteniyorsa detaylı anlatıma sahip dökümanlar. Onlar okuyanlar işe daha işe yarar. Söz gelimi "Preliminary Review of Geothermal Solar Assisted Heat Pumps" konu hakkında güzel bir derleme, uzun da değil, oradan başlanabilir. Ama yanlış anlamadıysam faydalı olmak gibi bir işlevi olur ki, makine mühendisimizin işine gelir mi bilinmez.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön