View Single Post
Eski 13-03-2015, 21:31   #1
münevver48
Ağaç Dostu
 
münevver48's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2013
Şehir: muğla bodrum
Mesajlar: 2,020
yabani kuşkonmaz

doğadan bir bir yeni taze filizler toplanır. pazardan alındı.kartlaşınca diken gibi olur.

yabani kuşkonmaz kavurması


malzemeler

1-iki bağ kuşkonmaz (bizim yöredeki adı tilkişen)
2-bir bağ taze sarımsak
3-iki veya üç yumurta
4-bir k.soğan
5-zeytinyağ
biraz pul biber,tuz

pişirilmesi

önce kuşkonmazın köktaraflarının kartları atılır. sarımsak kökleri temizlenir.ve güzelce yıkanır. bir iki cm uzunluğunda doğranır. tavaya zeytin yağ konulur.k.soğan dağranır üzerine hemen t.sarımsak ve kuşkonmaz konulur. tuz ilave edildikten sonra on dakika kadar kavrulur çok karıştırmak istemez üzerine yumurta kırılır pul biber serpilir ve yumurta pişinceye kadar ocakta tutulur.
afiyet olsun

Name:  Fotoğraf2027.jpg
Views: 1093
Size:  69.6 KB



Name:  Fotoğraf2029.jpg
Views: 1115
Size:  70.4 KB



Name:  Fotoğraf2030.jpg
Views: 949
Size:  72.2 KB



Name:  Fotoğraf2033.jpg
Views: 945
Size:  69.2 KB



Name:  Fotoğraf2035.jpg
Views: 906
Size:  70.8 KB


Düzenleyen münevver48 : 14-03-2015 saat 18:58
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön