doğadan bir bir yeni taze filizler toplanır. pazardan alındı.kartlaşınca diken gibi olur.
yabani kuşkonmaz kavurması
malzemeler
1-iki bağ kuşkonmaz (bizim yöredeki adı tilkişen)
2-bir bağ taze sarımsak
3-iki veya üç yumurta
4-bir k.soğan
5-zeytinyağ
biraz pul biber,tuz
pişirilmesi
önce kuşkonmazın köktaraflarının kartları atılır. sarımsak kökleri temizlenir.ve güzelce yıkanır. bir iki cm uzunluğunda doğranır. tavaya zeytin yağ konulur.k.soğan dağranır üzerine hemen t.sarımsak ve kuşkonmaz konulur. tuz ilave edildikten sonra on dakika kadar kavrulur çok karıştırmak istemez üzerine yumurta kırılır pul biber serpilir ve yumurta pişinceye kadar ocakta tutulur.
afiyet olsun