View Single Post
Eski 09-03-2015, 15:53   #6
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
3) SESLİ (KONUŞARAK) MESAJ GİRİŞİ

Şimdi gelelim en basit ve basit olduğu kadar da en keyifli yönteme, benim de favori yöntemim. Birçoğumuzun bu yöntemi çok seveceğine eminim.

O kadar basit bir yöntem ki çok fazla açıklamaya hiç gerek yok. Mesaj kutusunun içine tıkladığınızda açılan klavye penceresinin sağ üst köşesinde bir mikrofon simgesi göreceksiniz:


Name:  Sesli-giris-01.jpg
Views: 1379
Size:  29.2 KB



Bu mikrofona tıklayarak sesli giriş özelliğini aktive etmiş oluyorsunuz. Artık tek yapmanız gereken konuşmak
Konuşma esnasında mikrofon simgesi büyük ve kırmızı renkli hale gelecektir:



Name:  Sesli-giris-02.jpg
Views: 1297
Size:  18.0 KB




Konuşmanız bittiğinde mikrofona tıklayarak bu fonksiyondan çıkabilirsiniz veya konuşmaya 5 saniye ara verdiğinizde de bu fonksiyon devre dışı kalacaktır. Ardından aşağıdaki seçenek penceresi belirecektir:


Name:  Sesli-giris-03.jpg
Views: 1277
Size:  21.2 KB




Bu noktada dilerseniz klavye simgesine dokunarak klavyeyi açabilir, dilerseniz tekrar mikrofon simgesine tıklayarak sesli girişe devam edebilirsiniz.

Bu fonksiyonu kullanarak mesaj girdiğinizde, uygulama yazım hatalarının altını aynı şekilde çizecektir. Klavye fonksiyonuna dönerek bunları yukarıda daha önce anlattığım gibi düzeltebilirsiniz:


Name:  Sesli-giris-04.jpg
Views: 1371
Size:  44.7 KB




Geleneksel klavye girişi ile birkaç dakika (belki daha da fazla) uğraşmanızı gerektirecek ve yazarken de bir çok hata yapmanıza neden olabilecek aşağıdaki mesajı sesli giriş özelliği sayesinde 15-16 saniye gibi kısa bir sürede yazdım. (Pardon konuştum


Name:  Sesli-giris-05.jpg
Views: 1279
Size:  43.1 KB


NOT: İşin en güzel yanı da bu uygulamayı bilgisayarınızda, laptop'unuzda veya notebook'unuzda da kullanabiliyor olmanız.

Keyifli mesajlar...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön