View Single Post
Eski 09-03-2015, 15:49   #4
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
1) KLAVYE İLE MESAJ GİRİŞİ

Mesaj penceresine tıkladığımızda karşımıza otomatik olarak "Google klavye" gelecektir. Klavyede dikkat edeceğiniz üzere Türkçe karakterler bulunmuyor, çünkü uygulama Türkçe karakter kullanmadan yazsanız da otomatik olarak en yakın doğru Türkçe kelimeyi takısıyla birlikte tahmin edip yerleştiriyor. Ancak Türkçe karakter kullanarak yazmayı dilerseniz (ki daha uzun süre alır), örneğin "ç" harfi için "c" harfinin üzerine ve "ğ" harfi için "g" harfinin üzerine 2 saniye basılı tuttuğunuzda, bu harfleri de görebilir ve seçebilirsiniz.

Şimdi ben aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi hatalı bir kelime yazdım ve uygulama bu yazım hatası içeren kelimenin altını kırmızı ile çizip olabilecek doğru seçenekleri hemen aşağıda görüntüledi.
"Düzeltme" yerine yanlışlıkla "duzzeltme" yazdım ve:


Name:  Klavye-ile-01.jpg
Views: 1443
Size:  28.6 KB



Yanlış yazdığım kelimenin üzerine gelip, önerilen kelimelerden doğru olanı tıklayarak seçtim (düzeltme):


Name:  Klavye-ile-02.jpg
Views: 1339
Size:  29.4 KB




Ve yazım hatası hemen düzeltildi:



Name:  Klavye-ile-03.jpg
Views: 1345
Size:  35.2 KB



Şimdi diyelim ki bir yazım hatası yaptınız ama hatalı yazdığınız kelimenin doğrusu aşağıda önerilen üç kelime seçeneğinden hiç birisi değil. Örneğin ben aşağıdaki örnekte "Düzeltmek" kelimesini çok hatalı bir şekilde ve karışık yazdım ve doğal olarak doğru öneriyi aşağıdaki 3 seçenekte de göremedim. Bu durumda önerilen 3 kelimeden demek istediğim kelimeye en yakın olanının (bu durumda "Düzeltilen") üzerine 2-3 sn basılı tuttuğunuzda genişletilmiş bir öneri penceresi açılacaktır ve burada doğru kelimenizi bulabileceksiniz (Düzeltmek). Doğru kelimenin üzerine tıklayarak hemen düzeltebilirsiniz:


Name:  Klavye-ile-04.jpg
Views: 1451
Size:  35.5 KB


Name:  Klavye-ile-05.jpg
Views: 1292
Size:  28.4 KB



Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön