View Single Post
Eski 09-03-2015, 13:55   #21
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven Mesajı Göster
...Ancak param çok derseniz ve türkiyenin ılıman ve soğuk bölgeleri arasında yaşıyorsanız onunda çözümü mevcut ) güneş destekli toprak kaynaklı ısı pompası (Solar assissted ground source heat pump) taktırabilirsiniz bu sistemi basitçe yaz boyunca güneş enerjisini göreceli olarak iyi bir yalıtkan olan toprağın altına depolayıp kışın bu depoladığınız enerjiyi evinizde kullanmak üzere geri çekmek olarak özetleyebiliriz sizi bilmem ama bu sistemi taktırınca kazanan mühendis olacaktır artık evinizin ömrü kaç yıl bilemiyorum ama pahalı bir sistem taktırarak evinizin fiyatını şişirmiş olacaksınız...ve metrelerce borular cihazlar vs evinizde monte edilecek.Bana sen olsan ne yaptırırsın diye sorarsanız güneş işine hiç girmem çok zengin olsam bile sadece iyi bir izolasyon yaptırır birde belki (uzun yıllar oturacaksam) ısı pompası taktır otururum.inşallah bu samimi tavsiyelerim ukalalık gibi gelmez ama bu işi biraz bilen birisiyim saygılarımla...
Burada bahsettiğiniz "Solar assisted ground source heat pump" dediğiniz nedir? Yazınızdan sanki güneş panelleriyle toprak ısıtılacakmış gibi anlaşılıyor.

Yok öyle değil de, toprak kaynaklı ısı pompasının ısıttığı suyun güneş panelleriyle de desteklenmesi ise bunun mahzuru nedir? Ben böyle bir evde yaşıyorum ve çok amaçlı bu güneş panellerinin mevcudiyetinden de fonksiyonelliğinden de son derece memnunum. Maliyeti ise toplam maliyetin %15'ini geçmemişti.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön