View Single Post
Eski 05-03-2015, 22:20   #9
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn akcabardak,

Bu basligi actiginiz cok iyi olmus. Ben de bununla ilgili ek bilgi rica edecektim. Sizin dagittiginiz cesit cok onemli. Tohumun kokeninin yerli oup olmadigini komsunuza sormaniz mumkun mu? Eger o kadar zaman once tohumu bir sekilde yurtdisindan getirmediyse ve yabanda yetisen tohumlari degerlendiregeldiyse, cok nadir ve ayni zamanda Malabar Ispanagi, Yeni Zelanda Ispanagi gibi alisilmisin disindaki kategoriye giren yenilebilir bir cesitle karsi karsiyayiz.

Bildigim kadariyla, yaygin tohum sirkulasyonuna dahil olan dag ispanagi cesitleri arasinda ayni anda yaprak boyutlari ve bitki boyu sizin resimlerdeki kadar buyuk olan yok (en cok bilinenleri de mor/kirmizi yaprakli olanlardir). Fidelerin yapraklarini tattim, tadi da cok guclu ve yogun. 1-2 gun icinde topraga alacagim. Bunun tohumunu paylastiginiz icin ne kadar tesekkur etsek azdir.
Sayın birnefestoprak, evet bu sayfayı açtım çünkü bu bitki hakkında uzun zamandan bu yana benim de kafamı sürekli kurcalayan bir şeyler vardı, çok araştırmama rağmen yabancı dilimin olmadığından dolayı bir sonuca ulaşamamıştım.

İyi ki de bu tohumu etkinlikte paylaşmışım diyorum, paylaşmasaydım bu sonuca hala ulaşılmamış ve sırlarıyla öylece kalacaktı.

Tohumunu bana veren komşum ne yazık ki şu anda hayatta değil, kendisi Erzincan Kemaliye'liydi oralardan mı getirdi...nereden bulduğunu ben de bilmiyorum, bana verirken bir kaç komşuya daha vermişti ama onlarda çoktan yok olup gitti, bir tek ben bunca seneden beri hiç yok etmeden bu güne getirebildim.

Ve çok şükür Sevgili Lonicera sayesinde olumlu sonuca da ulaşabildik, bundan sonra sizlere emanet etmiş olduğum bu (değerli midir değilmi dir ona artık sizler karar vereceksiniz) tohumu inşallah severek, hatta araştırarak devam ettirebilmeniz dileğimle, şu anda kendimi üzerimden sanki kocaman bir yük kalkmış gibi hissettim, umarım sizler de bu bitkinin tadına baktığınızda beğenirsiniz.

Güle güle büyütün fidelerinizi, bol bol resimlerini ve yeni bilgilere ulaşırsanız başlığımızı zenginleştirmek adına paylaşırsanız sevinirim... ben de sizlere çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön