Konu: Nergis
View Single Post
Eski 05-03-2015, 01:30   #2587
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zıpçıktı Mesajı Göster
merhaba bir kaç yerde sormuştum ancak ne yazık ki cevap alamadım.Lütfen bana yardım edin.

Nergislerimde bulunan bir çeşit kurtçuklar var ve oldukca küçük.Bu nergislerimi kurtçuklardan arındırmak istiyorum.Bugün lalemin özellikle çürümüş yerlerinde gördüm bunlardan.araştırmalarım sonucu nematodlar olabilir gibi geldi ama yaprak değişiklikleri bir kaç yaprak sararmasından başka yok.toprak satın alınma torf veya bahçe toprağı olması lazım.şimdi meseleyi çözmeden de müdahale etme şansım yok.bu yüzden yardım etmeniz benim içn çok önemli.Öncelikle resim linki veriyorum.
Camera360 2015 2 3 04 34 309 - Hızlı Resim Yükle Resim Upload İnternette Paylaş foto image yükle
resimdeki çürümüş bir soğanı kemiren beyaz kurtçukları gösteriyor.Bu kurtçuklar soğanımı çürütmüş olabilir ancak benim çok sulama alışkanlığımdan nasibini de almış olabilir.ilginçtir nergiste lalede bunları görebilmeme rağmen zıpçıktı çiçeğinde aynı saksıda olmalarına rağmen göremedim.kurtçuklar yedikleri kahverengi çürüntüden olsa gerek içleri kahverengi görünüyor bazılarında.sanırım şeffaflar.

şimdi bunlar tam olarak zararlı mı? zararlıysa nasıl mücadale edebilirim.ve ****** ilk amacım bu yaratıkların tam olarak ne olduğu...
Sn Zıpçıktı., Fotoda hem soğan, hem kurçuk dediğiniz canlılar ikisi de beyaz olduğu için pek anlayamadım, Ama tarifiniz bazı soğan türlerinin soğanlarında görülen "Soğan akarı" denilen bir zararlıya benziyor.soğan içinde çoğalarak soğanı çürütür, frezya, sümbül, lale nergis vs. sıcakta bekletilen soğanlarda görülür.

Soğanın içinde oldukları için akarisit denilen ilaçlar da etkili olmaz.bu soğanları söküp atmak , dikmeden kontrol ederek çürük soğanları dikmemek şeklinde mücadele edilebilir. Kolay gelsin

Eklenen Resimler
 
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön