Enzim ve turşu anaerobik'dir yani oksijensiz ortam ister ve laktik asit bakterileri baskındır. Sirke oluşumu ise (bir safhadan itibaren) tam tersidir ve sirke oluşumu için havaya ihtiyaç duyar ve asetik asit bakterileri iş görür. Turşu, enzim ve sirke asitikdir, yani PH seviyesi 7'nin altındadır. Turşu ve enzimde PH seviyesi 4 civarında, sirkede ise 4'ün altında olmalıdır. Bunlara karbonat ilave ederseniz PH seviyesinin hızla yükselmesine sebep olursunuz ve yaptığınız şey her ne ise bozulur, zararlı bakteriler üremeye başlar.
Şikayetçi olduğunuz beyaz kefere enzim ve turşuda kısmen olur. İnce bir tabaka ve beyaz olduğu sürece bir sorun teşkil etmez. Çok fazla olması PH seviyesinin ve sıvıdaki bakteri popülasyonunun yeterli olmadığına işaret ediyor olabilir. Sirkede bunlar olmaz. Olur ise asetik asit bakterilerinin sıvıda bulunmadığını düşünebilirsiniz.
Sirke için
şuraya bakarsanız yardımcı olabilir.