View Single Post
Eski 04-03-2015, 13:00   #5
sinangunay
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-04-2013
Şehir: Salihli
Mesajlar: 10
Kayıt altında durması açısından yazıyorum arkadaşlar...

Eğer benim gibi üşengeç biriyseniz su kültüründe yetiştirmeyi deneyin zira ilk ekim işlemleri oldukça zaman alıcı ve yorucu. Bu işlemlerden sonra torfun kurutulması ve yeniden serilmesi vs düşününce daha da itici geliyor bu sistem üşengeçlere.

Bununla beraber aldığım kafa pompası endüstriyel olduğu için 5 litre suyu 15-20 saniyede basıyor bu yüzden bu sistemde şu an için kullanmıyorum ancak akar su içerisinde yapacağım zaman mutlaka ihtiyacımız olacak bir donanım. Hobi amaçlı kullanımlarda elle sulamanızı tavsiye ederim. Tüm bu ve başka sebeplerden dolayı bundan sonraki denememi gider boruları içinde tamamen akar su kültürüne dayalı yapacağım ve sistemi ona göre değiştirme kararı aldım.

Ayrıca not: Soğuk havada tohumların filizlenmesi oldukça zaman alıyor. Etrafımızda çiftçi insan çok olduğu için bilgileriyle yardımcı oldular sağolsunlar. 4 gün önce torf içerisinde yeşerttiğim tohumlar şişmeye başladı. Dün itibariyle ıslak pamuk içine koyduğum tohumlar ise şaşırtıcı bir şekilde onlardan daha fazla şişti. Ancak dikkat edilmesi gereken başka bir husus ise ortamın sıcaklığı imiş. 20-25 derecede tutarsam 24 saatte çimleneceğini söylediler tohumun ve bende bunun üzerine tohumu klimanın altına koydum, bakalım hayırlısı.

Şimdilik bu kadar, gün içerisinde sistemin son haline ait resimleri paylaşmayı düşünüyorum, sevgiler.

sinangunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön