View Single Post
Eski 03-03-2015, 09:11   #6
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Rica ederim eski gelenekleri yaşatmaya çalışmak çok güzel ve herkes bu forumda elinden gelen yardımı yapıyor.

Benim şu anda balkonum yok ve sürekli yemek pişen bir mutfakta buzdolabı dışında turşular çiçeklenmiyor. Sirke oranını arttırıyorum, ortam sıcaklığına nedeniyle aşırı fermente olmasını engelliyor.

Lavabonun altında 4 şişe enzim kurdum onlarda da herhangi bir beyaz tabaka olmadığı gibi son derece berrak görünümdeler. Eski enzimlerden ekleyip paket maya koymuyorum, yavaş fermente oluyorlar. Hazır maya eklemediğinizde hem koku hem de görüntü daha başarılı.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön